woensdag 13 augustus 2014

Wally/Waldo in Frankrijk/France!


Kijk hem zitten met zijn vlag.....zo ongeduldig als wat!Wally mocht met ons mee naar Honfleur een prachtig havenplaatsje in Normandië!

Waldo visited with us Honfleur a little harbor town in Normandy France!

We zaten in het centrum van dit geweldig mooie plaatsje met zijn prachtige haventje en de ooh zo gezellige pandjes daar omheen,pittoreske straatjes vol met prachtige winkeltjes/pandjes veelal ateliers van kunstenaars in allerlei genres,van beeldhouwen tot schilderen,sieraden,noem maar op...


Al gelijk de eerste dag was ik verliefd op dit plaatsje en blij dat we hier een week lang zouden vertoeven,ondanks de drukte daar we en in de vakantie van de bouwvak zaten en ook nog eens de Fransen zelf vakantie hadden!





Tja en lang leve de mobiel die mooie panorama foto's kan maken...hier het haventje enerzijds en anderzijds in beeld gebracht.

Ons appartementje was ook super en ook de eigenaar en zijn moeder die de gasten naar hun appartement begeleiden waren erg aardig.Ik mocht zelfs van de beste man zijn inlog van zijn internet account hebben ondanks dat er eigenlijk geen wifi bij het appartement was,zo konden wij toch zo nu en dan wanneer de verbinding het toe liet in eerste instantie eens zo nu en dan appen met onze dochter aan het thuisfront.


We were settled in a nice apartment in the centre of Honfleur


Kijk eens hoe sfeervol alles was ingericht,de badkamer grensde aan de slaapkamer met een prachtige deur en een hele mooie tegelvloer en het gehele appartement had prachtig hout besneden deuren...



Vanuit het slaapkamerraam en raam op de badkamer keken we op dit binnenplaatsje waar zich onder de ingang bevond...echt a la Asterix en Obelix,ha,ha


De voorzijde van ons appartementje zijn de drie ramen op de eerste verdieping met de azuur groene koofjes en franse balkonnetjes.Boven de antique zaak van de eigenaar met daarnaast op de hoek een brocante winkel...


ook de behaarde overburen waren erg schattig!




Net als Wally keken zij graag naar al het leven onder ons in de straat en op het pleintje voor het mooie kerkje.


Waldo also liked the view from the apartment



Wat de gehele dag door werd gefotografeerd,van in de vroege ochtend tot de late avond...





En vanuit allerlei oogpunten in het centrum zichtbaar...dus we raakte nooit de weg kwijt! :-)




Met aan het pleintje ook een wolwinkel en ook een klein kruidenierswinkeltje...makkelijk om s'avonds even wat lekkers te halen voor te knabbelen,waarbij manlief mij even vast moest leggen stiekem(let niet op mijn bedenkelijke gezicht,ha,ha)


Zo dat was het dan voor nu even,ik ga er het zoveelste wasje instoppen en dan slapen,weer in ons eigen waterbedje...na een fantastisch weekje dans la France ook weer heel fijn!

We had a great week in France,but it's also nice to sleep in our own waterbed again!
So I'm going to sleep now after throwing another wash in the machine,but I will show some more of our vacation,my crochet work I made over there in the evenings,my visit to a tropical butterfly garden and a very eccentric artist I visited,etc.For now on I say "au revoir et bonne nuit" 

In de komende blogberichtjes zal ik jullie nog wat meer laten zien van het plaatsje...want ik ging natuurlijk ook met Wally op pad,bezocht een tropische vlindertuin waar ik prachtige vlinders zag,haakte natuurlijk ook in de avonden als we weer terug waren na het eten,bezocht een wel heel excentrieke kunstenares en nog veel meer!
Maar nu zeg ik "au revoir et bonne nuit!"






18 opmerkingen:

  1. Wat een leuk plaatsje en appartement zo boven een antiquewinkeltje.
    Wally boft maar dat hij mee mocht.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er zo gezellig uit ...
    Een prachtig en sfeervol appartement ...
    Wally heeft er alvast van genoten ...
    Fijne donderdag ... lieve groetjes Valerie ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Honfleur is schitterend.... en het haventje en het houten kerkje.....zoveel moois daar. Wat een geluk hadden jullie met zo'n prachtig appartementje.... om helemaal in de sfeer te komen! Ik ben benieuwd naar het vervolg!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. erg mooi stadje normandie is gewoon heel mooi en erg oud veel sfeer caen moet ook zo mooi wezen en mon sant michell ook

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk! Wij waren een paar jaar geleden twee weken in Honfleur, zaten in een vakantiewoning net buiten de stad. En dan langs een smal paadje naar beneden, kwartiertje lopen en je was in de stad! Prachtig! Heerlijke stad inderdaad en een erg mooi stukje Frankrijk!
    Mooie foto's ook, ik heb het met plezier gelezen en bekeken.
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heerlijk zeg, Wally boft maar! Het ziet eruit als een supervakantieplek, wat een sfeervolle foto's. En dan lekker nagenieten nu! :-)
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wow! Je panorama's met het mobieltje zijn echt geweldig. De smart Phone staat bij mij ook geprogrammeerd om een van de volgende dagen aan te kopen. Vooral omwille van de mooie foto's die hij geeft (ik zie het bij onze kinderen en bij de echtgenoot, ben jaoers want het er voorlopig zelf geen).

    Wat een schitterend appartement, echt heel Frans. En nog een mooie Fransman erbij ook, wat wil een mens nog meer in Normandië?

    En? Wat gekocht in het wolwinkeltje?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heeeeerlijk meegenoten meis. Wat ziet het er schitterend uit ..... magnifique!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hihi zo leuk om te zien! Ziet er echt heerlijk uit! Geniet ervan! X Lisanne

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ach, wat een prachtige foto's... En Wally past er zo mooi bij met zijn vrolijke streepjes. Dankjewel voor het meegenieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hier ook een Honfleur bezoeker (een maaltijd op doorreis).
    Zo mooi als jij het vast legt heb ik het niet beleeft.
    Maar een keertje naar terug reizen!
    Kijk uit naar de rest van je verslag.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een geweldig appartementje hadden jullie en wat een leuk uitzicht op dat mooie pleintje met prachtige kerk.
    Waar zaten juillie precies in Frankrijk en hoe hebben jullie dat leuke appartementje gevonden?

    Ik kijk al weer uit naar de volgende reeks foto's ;-)
    Groetjes, Monique

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh, ik was weer te voorbarig. Ik lees net dat jullie in Honfleur zaten. Nooit van gehoord maar ziet er fantastisch uit.

      Verwijderen
  13. Een brocantewinkel op de hoek en ook nog eens internet! Wat wil je nog meer, haha! Prachtige omgeving en Wally heeft het goed naar zijn zin, net als jullie. Leuke foto!!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik ben daar ook al geweest. Het is daar schitterend. Net zoals op vele plaatsjes in Frankrijk.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!